Somic Yrityksenä

Mistä Somic lähti, miten se toimii ja minne se on menossa. Lue alta kuinka kauppiaiden pojista tuli IT – yrittäjiä ja mikä innovaatio syntyi yrityksen pingisturnauksessa.

Historia

Kauppiaiden pojista menestyneiksi yrittäjiksi ― eihän se nyt niin pitkä matka ollut ― 35 vuotta.

Me ei aina todellakaan olla ymmärretty toisiamme Markuksen kanssa. Helpotti kun päätettiin ymmärtää asiakasta ja tajuta, että maailmassa on myös meitä viisaampia ihmisiä. Heidät me sitten palkattiin.

Eero Taipale
perustaja/toimitusjohtaja

Kun ensin ollaan rapiat 10 vuotta isojen operaattoreiden palveluksessa ja siinä sitten tajuaa, että PK- asiakkaaseen saa käyttää kahvin ja kuusi minuuttia liksaansa ajatellen, niin tuli ajatus, että jos me nyt sitten tehtäisiin omassa firmassa toisin. Ja kasvoihan ne PK-asiakkaatkin. Me siinä heidän mukana. Se kannatti.

Markus Torkki
perustaja, hallituksen puheenjohtaja

Toimintatapa

Mietittiin firman pingisturnauksessa henkilöstön kesken, että mitä ne asiakkaat oikein haluaa ja tarvitsee. Päädyttiin siihen, että 30 sekunnissa tarjouksen. Perinteisesti kun siihen vaadittiin se 3 kokousta, 7 puhelua ja 2 viikkoa. Tykkäsivät. Tuli suksee. Mutta meiltä nyt meni 2 vuotta ja kainalot kastuivat sen 30 sekunnin mahdollistamiseksi.

Minna Torkki
Myyntijohtaja, Partner

Ura

Ei yhden illan juttuja. Jostain syystä 10 vuotta on kauraa työsuhteissamme.

Meillä pelataan kaffen aikaan toimistolla pingistä. Kyllä. Etänä saa tehdä. Kyllä. Me kysytään miten voit jos ero tulee. Kyllä. Villasukkia jalassa saa tehdä töitä. Kyllä. Me ollaan ihan hönöjä. Niin kuin Sinäkin. Kyllä. Sinusta voi tulla osakas. Kyllä. Yrityksen perustajien jutut ovat huonoja. Kyllä. Me nyt vaan ollaan ihmisiä, saakutin ahkeria ja tiedetään jokainen aikas paljon omasta jutusta.

Ota yhteyttä

Lomakkeen tiedoissa on puutteita. Tarkistathan syöttämäsi tiedot ja yritä uudelleen.

Lomakkeen toimituksessa tapahtui odottamaton virhe. Otathan meihin yhteyttä sähköpostitse.

Kiitos!

Pyyntösi on lähetetty! Otamme sinuun pian yhteyttä.