Tulevaisuuden työympäristö

Uudet työtavat vaativat myös uuden tietoturvaympäristön

On mahdotonta ennustaa, miltä tulevaisuuden työtilat näyttävät. Jokainen yritys lähestyy asiaa omista lähtökohdistaan, joita muovaavat sen yksilölliset tarpeet. On todennäköistä, että pitkän etätyöjakson jälkeen monet yritykset löytävät uusia, joustavampia tapoja työskennellä pitkällä aikavälillä.

Nykypäivän yrityksille on tyypillistä säilyttää prosessinsa osin digitaalisina ja osin paperisina liiketoiminnan kehittyessä kohti digitaalisempaa toimintaympäristöä.

Manuaaliset tietojenkäsittelyprosessit, kuten tietojen syöttö ja asiakirjojen käsittely, vievät paljon työaikaa ja vaikeuttavat tuottavaa työskentelyä erityisesti hajautetussa tiimissä.

Kun yhteistyö tapahtuu suurimmaksi osaksi virtuaalisissa ympäristöissä, organisaatioiden on mietittävä, miten edistää ja ylläpitää tiimityötä silloinkin, kun tiimi ei ole samojen seinien sisällä.

Uudet työtavat edustavat myös uutta tietoturvaympäristöä. Se tarkoittaa suurempia haasteita laite-, verkko- ja tietoturvan saralla, mikä puolestaan asettaa liiketoiminnan kannalta olennaiset tiedot alttiiksi mahdolliselle vaaralle.

TURVALLISUUS JA VAATIMUSTEN MUKAISUUS

Tietojen suojaaminen on yhä haastavampaa, sillä yrityksen sisäiset uhat, tietoturvaloukkaukset ja kasvava määrä laitteita altistavat tiedot sekä tahattomille virheille että kolmansien osapuolten väärinkäytöksille. Esimerkiksi EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR), määrittelee tarkasti, miten tietoja tulee säilyttää, suojata ja hävittää. Määräysten noudattamatta jättämisestä seuraa tuntuvat sakot.

Työntekijöiden kotiverkkoja tai julkisia verkkoja, joihin käyttäjät voivat muodostaa yhteyden työskennellessään missä tahansa, ei todennäköisesti ole suojattu yhtä hyvin kuin työpaikkojen verkkoja. Henkilökohtaisissa laitteissa ei yleensä käytetä yhtä kattavia turvatoimenpiteitä kuin yrityslaitteistoissa. Lisäksi monet työntekijät käyttävät etätyöskentelyyn työkaluja, joita työnantaja ei ole hyväksynyt, kuten julkisia tiedostonjakoalustoja. Joka tapauksessa työskentely toimiston ulkopuolella ja IT-osaston ulottumattomissa voi tehdä kattavan tietoturvan ylläpitämisestä entistä vaikeampaa. Tällaisessa tilanteessa ennakoiva ja kokonaisvaltainen lähestymistapa tietoturvaan ja vaatimustenmukaisuuteen ei ole vain toiminnan edellytys, vaan myös tärkeä erottautumistekijä.

MITEN SOMIC VOI AUTTAA?

Somic voi Canonin ratkaisuilla tehdä uuteen monipaikkatyöskentelyyn sopeutumisesta helpompaa varmistamalla liiketoiminnan jatkuvuuden sopivalla tiedonhallinnan ratkaisulla. Näissä ratkaisuissa yhdistyvät tulostuksenhallinnan palvelut ja tarvittavat tiedonhallinnan ratkaisut, jotka tukevat organisaatiosi digitaalista muutosta. Näiden ratkaisujen avulla asiakkaat voivat toimintaansa tavalliseen tapaan, olivatpa he missä tahansa. Canonin tiedonhallinnan ratkaisut ovat saatavilla toimistolla, pilven kautta sekä hybridiympäristöissä. Näin henkilökunta voi tarkastella tiedostoja, hallita asiakirjoja ja tehdä reaaliaikaista yhteistyötä kollegoiden kanssa sijainnista riippumatta. Laitteistot on suunniteltu erilaisiin työtilaratkaisuihin sopivaksi. Pienikokoiset tulostimet ovat kustannustehokas vaihtoehto pienempien työryhmien ja toimistojen käyttöön. Niiden avulla paikallistoimistoilla, co-working-työtiloissa tai muuten etätyönä työskentelevä henkilöstö voi tehdä yhteistyötä työkaluista tinkimättä.

Kaikenkokoiset Canon-laitteet voidaan helposti integroida pilvessä toimiviin yhteistyö- ja tallennusalustoihin, kuten OneDrive for Business, DropBox, Evernote ja Google Drive, ja ne istuvat saumattomasti henkilöstösi työnkulkuihin myös etänä.

Canon on IDC MarketScapen tunnustama johtava kansainvälisten tietoturvaratkaisujen ja -palveluiden toimittaja. Somicin tarjoamat Canonin ratkaisut auttavat suojaamaan sekä paperiset että digitaaliset asiakirjat ja arkaluontoiset tiedot koko niiden asiakirjojen elinkaaren ajan hankaloittamatta kuitenkaan työntekijöiden pääsyä niihin tietoihin, joita he työssään tarvitsevat. Tämä tarkoittaa, että ratkaisut on suunniteltu tietoturvallisiksi, niiden turvallisuus on tarkastettu alan korkeimpien standardien mukaisesti ja niissä on otettu huomioon kaikki tietoturvan eri alueet.

Eero Taipale,
Toimitusjohtaja

Teetpä töitä toimistolla tai kallionharjalla, niin saat ICT-ratkaisut Somicilta helposti

Ota yhteyttä

Lomakkeen tiedoissa on puutteita. Tarkistathan syöttämäsi tiedot ja yritä uudelleen.

Lomakkeen toimituksessa tapahtui odottamaton virhe. Otathan meihin yhteyttä sähköpostitse.

Kiitos!

Pyyntösi on lähetetty! Otamme sinuun pian yhteyttä.