Somic nuorten asialla

"Matias Torkki TET-harjoittelussa"

Matias pääsi tutustumaan Somiciin TET-harjoittelun merkeissä

Matias Torkki oli vanhempiensa jalanjäljillä, kun hän pääsi suorittamaan ensimmäistä TET-harjoittelujaksoaan Somicille lokakuussa 2021. Matias on 15-vuotias reipas nuorimies ja hän käy parhaillaan 9. luokkaa. Yhteensä kahden viikon TET-harjoittelusta hän oli ensimmäisen viikon tennishallilla ja toisen viikon Somicilla. "On mukavaa, kun pääsee kokeilemaan erilaisia toimialoja ja tutustumaan erilaisiin työtehtäviin. Minut otettiin oikein hyvin vastaan ensimmäisestä harjoittelupäivästä lähtien. Pääsin tutustumaan jo heti maanantaina toimistolla paikalla olleisiin Somiclaisiin ja he olivat kaikki tosi mukavia", kertoo Matias.

Matias auttoi harjoittelujaksonsa aikana toimitilojen varastojen ja hyllyjen järjestämisessä, laitekierrätyksessä, missä palautuneet laitteet lajitellaan ja uudelleen käytetään tai viedään kierrätykseen sekä CRM-järjestelmän asiakasrekisterin käsittelyssä. Somic valikoitui harjoittelupaikaksi Matiaksen äidin ja isän kautta. "Matias teki vähän kesätöitä Somicille myös kesällä 2021 Espoon kaupungin kesäsetelin turvin", kertoo Matiaksen äiti, Somicin myyntijohtaja, Minna Torkki.

Matias_Torkki_tyontouhussa Matias Torkki lajittelee laitekierrätykseen tulleita laitteita.

Somicin toimitusjohtaja Eero Taipale pitää työharjoittelun roolia tärkeänä nuorten uravalinnoissa

"On hirmuisen tärkeää, että nuoret pääsevät työelämään kiinni. Näin he oppivat käytännön kautta havainnoimaan erilaisia tarjolla olevia työpaikkoja ja työtehtäviä. Nuoret joutuvat jo varhaisessa vaiheessa päättämään, mitä lähtevät opiskelemaan tietämättä edes, mitä oikeasti haluavat. Kuinka monella lukion tai peruskoulun päättävällä nuorella on vielä selvillä, mitä he haluavat tehdä lopun elämäänsä? Jo nuorena pyritään ammattikouluun tai korkeakouluun, kun elämänkokemusta on kertynyt vain kourallinen", pohtii Eero Taipale.

Eero on työskennellyt itse nuoruudessa hyvin monipuolisesti eri työnantajilla. Sitä kautta hän sai näkemystä useista eri aloista ja pystyi tekemään valintoja sen mukaan mitkä alat tuntuivat mielekkäiltä ja mitkä selkeästi eivät olleet häntä varten. "Olin nuorena kesätöissä venetarvikemyyjänä ja sain esimieheltäni hyvää palautetta. Koin, että myyntityö sopii minulle, joten hain kaupalliseen koulutukseen ja sillä tiellä olen edelleen", Eero kertoo.

"Yritysten pitää kantaa vastuu nuorten työelämään kannustamisessa. Meidän velvollisuus on koittaa auttaa heitä sillä polulla. Tämä on hyvin tärkeä juttu ja on hienoa, että Somicilla on mahdollisuus olla mukana tämän polun varrella", Somicin toimitusjohtaja iloitsee.

Ota yhteyttä

Lomakkeen tiedoissa on puutteita. Tarkistathan syöttämäsi tiedot ja yritä uudelleen.

Lomakkeen toimituksessa tapahtui odottamaton virhe. Otathan meihin yhteyttä sähköpostitse.

Kiitos!

Pyyntösi on lähetetty! Otamme sinuun pian yhteyttä.